depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Kiadványok
Hirdetés
Új Depeche Mode-ról szóló könyv magyarul

Depeche Mode - Black Celebration: kultúrrajz egy zenekarról.

Négy angol srác finoman megrontja a világot, miközben megváltoztatják az elektronikus zene arculatát.

Steve Malins 1999-ben kezdte el a depeCHe MODE életrajzának feldolgozását, amikor a csapat már túl volt a legsúlyosabb krízisén és megújulva sikerült folytatniuk a pályafutásukat. A könyv azóta számos átdolgozással és bővítéssel három kiadást élt meg, most pedig végre magyarul is megjelenik. Nem ez az első magyar nyelvű Depeche Mode életrajz, Steve Malins munkája azonban tömör és nyers, kacagtató és megindító egyben.

Az újságcikkeken és kritikákon kívül megannyi személyes interjú színesíti a szinti legendák történetét, a magyar olvasókat pedig a 30Y gitárosa, Gradvolt Endre szólítja meg.Kapcsolódó cikk: Játsz és nyerj Black Celebration-könyvet!
   
   

   

2011.12.22. 08:45 | Aspasia | 20767 Olvasás | 27 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  1 2 >
27. Hozzászóló: Angelus | Időpont: 2012.01.28. 12:04
Angelus

Szerintem mindenképpen érdemes megvenni, mert nagyon jó könyv!!! :-)

 
26. Hozzászóló: Kucced | Időpont: 2012.01.24. 04:21
Kucced

Szerhij Zsadan könyvében mindössze két utalás található a Mode-ra: az első arra vonatkozik, amikor az egyik szereplő egy Mode-lemez megvásárlásának körülményeit idézi fel, a másik pedig…:-) Nos, azt szavakkal nem is lehet leírni…:-) Egy ukrán könnyűzenei műsor nárcisztikus vezetője részletekben teszi közzé a Mode általa valósnak vélt történetét, mely olyan messze van a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől… Vagy 20 könnyfakasztó oldalon keresztül tart az ismertetés, melyből az a következtetés (is) levonható, hogy 1993-ban már a Nyugat sem volt a régi..:-)

 
25. Hozzászóló: vérrontó | Időpont: 2012.01.23. 13:11
vérrontó

Petryc
De azért érdekes lehet. :) szerintem el is fogom olvasni de per pillanat legalább 3 könyv vár arra, hogy elolvassam :)

 
24. Hozzászóló: petryc | Időpont: 2012.01.23. 12:35
petryc

@ vérrontó:
Láttam, hogy van ilyen (Zsadan, Szerhij - Depeche Mode). De az előzetes alapján nem sok köze van a Depeche Mode-hoz. “Szerintem”. Ezért nem is vettem meg.

 
23. Hozzászóló: vérrontó | Időpont: 2012.01.23. 10:37
vérrontó

Dave Gahan & Depeche Mode - Születés és feltámadás. Félnap alatt olvastam ki nekem tetszett csak ajánlani tudom mindenkinek. De ez sem hiányozhat a gyűjteményből.  jaj jut eszembe ezt a könyvet olvastátok??? érdekes lehet :)
http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Zsadan_Szerhij_Depeche_Mode&id=96036&type=22

Erről szól :A Depeche Mode 1993 nyarán, Harkov ipari külvárosában játszódik, valahol két korszak (a kommunista és a posztkommunista), két kultúra (az ukrán és az orosz) és két életkor (a kamasz- és a felnőttkor) között, a “senki földjén”.

 
22. Hozzászóló: schumy1 | Időpont: 2012.01.16. 16:57
schumy1

Petryc!

Nekem is meg van a könyv, és tényleg sokérdekesség található benne. :)
Érdemes volt megvennem.

 
21. Hozzászóló: petryc | Időpont: 2012.01.15. 18:59
petryc

Sajnos nem találtam meg a megfelelő helyét kérdésemnek, így hát itt tenném fel, eme könyves megjelenésnél.
Erről a könyvről hallottatok már? : Dave Gahan & Depeche Mode - Születés és feltámadás ( http://href.hu/x/gnz2 )
Sajnos nem találtam erről a könyvről szóló külön posztot, de éppen ezért merészeltem írni erről. Hátha esetleg megér egy külön posztot.
Karácsonyra én ezt kaptam, szóval tényleg létezik… Elég sok infót tartalmaz Dave születésétől, családi helyzetéről, és a Depeche Mode-hoz való csatlakozásáról.
Érdekes olvasmány.
Jó szórakozást hozzá ! : )

üdv: ppDM

 
20. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2012.01.12. 14:56

Oké, mint láthattad viccelődtem ;)

 
19. Hozzászóló: badspencer | Időpont: 2012.01.10. 18:21

Kedves Niki és Precious101!
Lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam, de én nem azt állítottam ,hogy a Freestate akármelyik korábbi játéka kamu lett volna, inkább dícsérni akartam, hogy milyen jó, hogy van olyan oldal, mint pl. a FREESTATE.HU ,ahol valóban lehet nyerni.Ez korrekt. Viszont sok olyan oldal van ahol átverik az embereket…
A lényeg, hogy én senkit nem akartam megbántani, bocs ha félreérthető voltam! Továbbra is maradok hű olvasója a Freestate.hu-nak, néha hozzászólója és persze játékosa :-)

Kedves Aspasia!
Itt szeretném megköszönni magam és még vélhetően rengeteg magyar DM rajongó részéről, hogy te is hozzájárultál e könyv magyarországi megjelenéséhez,meg persze azt is, hogy ilyen jó kérdéseket írtál (írtatok ) össze. ;) Remélem még sok ilyen nyereményjáték lesz, már várom is a következőt!
További jó munkát és jó szelet!

 
18. Hozzászóló: schumy1 | Időpont: 2012.01.06. 17:18
schumy1

Gratulálok a nyerteseknek!
Hamarosan nekem is a kezembe fog kerülni e remek könyv
:)

 
17. Hozzászóló: Aspasia | Időpont: 2012.01.06. 15:16

Kedves badspencer! Nagyon örülök, hogy sikerült boldoggá tenni a könnyvel! Remélem, hogy érdekesnek fogod találni olvasás közben. Azt hiszem ideje végre megszólalnom, hiszen a könyv létrehozásában és ebben a kvíz játékban is aktív részem volt.
Bevallom, kicsit lelkiismeretfurdalásom van az 1. számú kérdés miatt, ami nemcsak nehéz volt, de a kérdés ebben a formájában helytelen is. Alan nem azért bukta el majdnem a vízum kérelmét, mert bolti lopáson érték tinédzser korában, hanem mert ezt nem vallotta be az interjú során. A tinédzserkori botlás egyébként néhány helyen olvasható és Alan is beszélt róla interjúkban.
A kérdéssorral kapcsolatban egyértelmű volt, hogy nem akartunk kamu kérdéseket feltenni, az volt a szándékunk, hogy a játékban résztvevők dolgozzanak meg a könyvért. Fontos szempont volt az is, hogy a kérdések mindegyike publikált téma legyen és visszakereshető legyen internetes forrásokban. Olyan kérdés ne szerepeljen, ami adott esetben csak ebben a könyvben van leírva. Az első kérdés egyértelműen a legnehezebb volt és sajnos sokáig az a veszély fenyegetett, hogy egyáltalán nem lesz helyes megfejtő. Heten jól válaszoltak az első kérdésre, de ebből hárman sajnos elvéreztek a többi kérdésnél. A másik négy abszolút helyes választ adott, ők nyertesek lettek, de nekünk 5 könyvet kellett szétosztani, és mivel szorított az idő, ezért Faith javaslatára az ötödik nyertes a 2-3-4-5 kérdésekre adott helyes válaszolók közül került ki, amit ő maga sorsolt ki. Így remélem ezzel teljesült az kívánalom is, hogy a sorsolás független legyen a kérdéssor összeállítójától.

 
16. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2012.01.06. 14:47

Azért most nagy kő esett le a szívemről :-)  :-)

 
15. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2012.01.06. 14:13
Precious101

Egyik játékunk sem volt kamu, az egy másik oldal, mi minden ajándékot, belépőt, stb. ami nem az oldal szerkesztőinek jár játékban sorsolunk ki. Ez az elmúlt 6 év alatt több 100e Ft volt!!! Nem is beszélve a pénzben nem kifejezhető ajándékokról, pl.: Alan tali :)
Szóval lesz még játék, érdemes továbbra is olvasni minket itt is és a fórumon is, lassan pörgősebb lesz az életünk, hiszen stúdióba mennek a fiúk!
http://forum.freestate.hu/

 
14. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2012.01.06. 13:25

Én se hinném, hogy kamu…nekem nagyon úgy tűnt, hogy tavaly Alan-nel találkoztam, nem pedig valami hasonmással :-)
De most hogy így mondod…lehet jobban meg kellett volna néznem?  :D

 
13. Hozzászóló: badspencer | Időpont: 2012.01.06. 11:01

Sziasztok Kedves Freestate-es szerkesztők és tagok!
Mivel én vagyok az egyik nyertese a ” Depeche Mode - Black Celebration” c. könyvhöz kapcsolódó nyereményjátéknak, így szeretném megköszönni ezt a fantasztikus ajándékot a Freestate-nek, illetve azt , hogy lehetőséget adott a könyv megnyerésére! Tényleg nagyon szép és értékes a számomra ( egyébként még csak a borítót nézegetem,nem kezdtem el olvasni, mert szeretném hogy jó sokáig tartson, de érzem nem bírom már,napok kérdése és rávetem magam :-) ).
A játékról annyit, hogy bevallom nem tudtam minden kérdésre a pontos választ. Rögtön az első kérdésnél tippelnem kellett,nagyon vonzó volt Dave garázdasága ( ismerve fiatal éveit ),de mivel már 22 éve vagyok DM rajongó ( tudom, van ettől réggebbi fan is, nem is felvágni akarok ezzel ), így rengeteg anyagot, információt olvastam,hallottam már róluk és nekem nagyon rémlett valahonnan Alan bolti lopása,ezért arra tippeltem. Itt ahogy láttam is utólag a mezőny nagy része elvérzett,csak 7-en maradtunk ( 7 versenyzőből bekerülni az 5 kisorsolt közé már nem is olyan nagy szerencse, főleg ha a maradék 4 kérdésnél még kiestek 2-en, akkor már sorsolás sem kellett, bár ezt nem tudom , hogy így történt e,de lehet…)
A citerás kérdést a netről bogarásztam ki, a többit tudtam.
Gondolom ez a pár sor sokakat nem érdekel és bocs akit untattam, de úgy éreztem vmit írnom kell ,mert ennyivel tartozom Fortunának és a Freestate-nek is. :-)
Meg persze azt is szeretném tudatni a tagokkal, hogy érdemes játszani, mert nem kamu nyeremény volt, most már elhiszem, hogy van olyan oldal,ahol igazából lehet nyerni! Bár ezzel most magam alatt vágom a fát, mert ha legközelebb is lesz játék, mondjuk az új Depeche Mode album apropóján ( lécci lécci arra is legyen nyereményjátééék plíííz :-) ), akkor már sokkal több ellenfelem lesz,de állok elébe… ;)
Még1szer köszönöm Freestate, legyetek még sokáig és FOREVER DEPECHE MODE!!!

 
12. Hozzászóló: vica | Időpont: 2011.12.28. 15:39
vica

Én is megvenném.Remélem ide is eljut valamelyik könyvesboltba. :)

 
11. Hozzászóló: Angelus | Időpont: 2011.12.28. 08:10
Angelus

Jujj, akkor a karácsonyi pénzemből meg is veszem eme remeket :)

 
10. Hozzászóló: schumy1 | Időpont: 2011.12.27. 04:28
schumy1

Ok, erre voltam kíváncsi, köszi.

 
9. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2011.12.27. 04:15
Precious101

Érdemes megvenni, mert nyilván ebben a könyveben is Dave az Dave és a 101 nem 102, de sok új infó van és nagyon jó a stílus.  :)

 
8. Hozzászóló: schumy1 | Időpont: 2011.12.27. 03:47
schumy1

Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy érdemes e megvenni, vagy ugyan azok vannak benne mint a már megjelent Depeche Mode Stripped c. könyvben, vagy más megközelítésből tárja fel a történetet?
Tudom kicsit érdekes egy ilyen kérdés egy fanatikus DM fan-tól. :)

 
Lapozás:  1 2 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
FREESTATE.hu ©