depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Egyéb
Hirdetés
’The Saturdays’ No.1 helyezést hozhat a dM számára

A legendás szinti-pop zenekar a depeCHe MODE cseppet sem méltatja, hogy egy dögös lány banda – ’The Saturdays’, feldolgozta egyik legnagyobb slágerét. A világhírű basildoni trió nyolcvanas évekbeli klasszikusa a ’Just Can’t Get Enough’, most a Red Noise Day hivatalos slágere. Bár a dal egykori szerzője és a zenekar alapítója Vince Clark (48) - aki jelenleg az Erasure oszlopos tagja, még mit sem sejt a dologról.

Andrew ’Fletch’ Fletcher (47) elmondta: „Most mit is mondhatnánk erre?! Beszéltem Vince menedzserével arról, hogy ez történt, de nem tudott róla. Talán majd Vince hozzájárulását adja. Most éppen Maine-ben él az Egyesült Államokban. De ha még Vince menedzsere sem tud erről a feldolgozásról, akkor biztosra veszem, hogy ő maga sem hallott egyenlőre róla.”


Annak ellenére, hogy a depeCHe MODE nincs kibékülve a történtekkel, a ’The Saturdays’ által készített feldolgozásban nincs semmi sértő a zenekarra nézve. Bár eléggé humorosra sikeredett. Dave Gahan (46) ekképpen nyilatkozott: „Még a végén egy slágerlistás No1 helyezéssel ajándékoznak meg minket. Ugye nekünk ez még egyszer sem sikerült.”


A depeCHe MODE az elmúlt 30 év legnagyobb példányszámú eladásokkal rendelkező brit együttese. Ám nem sok említésre méltó díjat vehettek át eddigi munkásságukért.


Dave egyáltalán nincs meglepve: „Bár most egyre közelebb kerülünk ehhez. A ’Pet Shop Boys’ öregfiú díjat kapott a legutóbbi BRIT’s díjátadón. Vicces volt.”


Fletch hozzátette: „A ’Pet Shop Boys’ megérdemelte, de mi hosszabb ideje vagyunk a szakmában és több lemezt adtunk el, mint bárki más. Úgy gondolom, ez még elfogadható döntés volt. Mi is a Mute-nál vagyunk, csak kevesebb albummegjelölés alatt.”


Az együttes fődalszerzőjének Martin Gore-nak (47) az a meggyőződése, hogy a brit zeneipar valójában még mindig nem tudja, hogy mit is kezdjen a depeCHe MODE-dal. „Ha úgy vesszük lefizettek minket, hiszen pár éve a Q Awards díjkiosztón életműdíjat kaptunk. Folyton erre hivatkoznak. Elegünk van abból, hogy olyan címszó alatt kapjunk díjakat, mint például az „Inspirációs” díj, akármit is jelentsen ez. Ez a díj egy ével később már nem is került kiosztásra.”


A depeCHe MODE több mind 100 milliós példányszámot meghaladó eladásokkal a háta mögött magabiztosan jelentette be új stadionturnéját. Az együttes egyre nagyobb népszerűségnek örvend.


Fletch megjegyezte: „Nekünk nincs szükségünk életműdíjra, mert a mi karrierünknek még közel sincs vége. Sokkal népszerűbbek vagyunk, mint 20 ével ezelőtt.”


’The Saturdays’ Just Can’t Get Enough feldolgozása Március 2-án jelenik meg, miközben a depeCHe MODE is új albumának, a Sounds Of The Universe-nek megjelentetésére készül, amely áprilisban kerül a boltokba.
Forrás: Dailystar
   
   

   

2009.02.27. 10:08 | Cívis Target | 19728 Olvasás | 34 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  1 2 >
34. Hozzászóló: silwerstone | Időpont: 2009.05.09. 23:55
silwerstone

ha másért nem is, de a puncik miatt megéri….... :-)

 
33. Hozzászóló: Aspasia | Időpont: 2009.03.13. 07:38

Hello Cívis Target! Köszönöm a pozitív hozzászólást.
Sajnos nem tudom, hogyan történik egy dal feldolgozásának és kiadásának jogi oldala. De nem ismerjük a pontos történetet sem, ez az újság pedig nem hiszem, hogy autentikus forrás lenne, annak ellenére, hogy a fiúkat idézi. Ha sokan megveszik a lemezt, az nyilván szép bevétel lesz Vince számára és Fletch arról beszél, hogy reméli, Vince ezt az összeget átadja a mozgalomnak. Ha Nr.1. lesz a dal, akkor a bandának is jól jön a hírverés, főleg most az új album kapcsán.
Ez a piros orr projekt nagyon is ránk férne otthon, de erre nem nagyon látok esélyt. De már az is elegendő volna, ha elfogadással és megértéssel fordulnának az emberek egymáshoz. R.E.S.P.E.C.T.

 
32. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2009.03.13. 04:39
Useless-girl

kendra: én meg akkor lepődtem meg mikor múlt hétvégén (igaz, éjjel 2 körül) pont elcsíptem az It’s no good végét (már csak a Hotel ULTRA-ba belépő párocskát). Erre szoktam mondani, hogy azért vannak még elvétve csodák XDDDD (A Wronggal még nem találkoztam - mondjuk nem is igazán nézek TV-t.)

 
31. Hozzászóló: dmkid | Időpont: 2009.03.13. 04:08

Amugy ez a Comic Relief egy tenyleg jo megoldas. En is angliaba elek, es a mai nap alkalmabol en is befujattam a hajam pirosra:D, hogy tamogassama dolgot, de attol fuggetlenul azt gondolom hogy eme feldolgozas szar.

 
30. Hozzászóló: Cívis Target [Szerkesztő] | Időpont: 2009.03.13. 02:39
Cívis Target

Szia Aspasia! Köszönöm a hozzászólásod és a fordításra irányuló kiegészítéseidet. Több mindent tudsz a dologról, hiszen Londonban - helyben laksz, a nyelvet is valószínűleg jobban tudod, többet használod. Te közvetlen közelből tapasztalod milyen ennek a fogadtatása a szigetországban. Köszi, hogy ezt megosztottad velünk!

Az hogy az együttes nem méltatja a dolgot - én ezt abból gondoltam, hogy ?szavuk sincs hozzá?, és ha még velük sem beszéltek, de még Vince-t sem keresték meg, akkor ebben a folyamatban biztos történtek hiányosságok, mulasztások. ?Talán majd Vince a hozzájárulását adja.? - itt én is a jogdíjakra gondoltam, ám mivel nem történt meg a dalszerző megkeresése és/vagy legalább informálása, hogy egy ilyen feldogozást akarnak készíteni a lányoknak, ezt a kifejezést éreztem helyesnek.

Valójában magam sem gondolom, hogy a depeCHe Mode-ot túlzottan érdekli ez az egész, de illett volna megkérdezni a lányoknak vagy a menedzsmentjüknek az együttest szándékukról.

Egy ilyen piros orr projekt pedig ránk is ránk férne magyarokra?

 
29. Hozzászóló: Aspasia | Időpont: 2009.03.12. 20:33

Egy ideje Londonban “lakom”, ezért kicsit másként látom a helyzetet ezzel a feldolgozással kapcsolatban. Sajnos a cikk pontatlan fordítása sem segít megérteni a lényeget. Arról nem is beszélve, hogy a kommentek nagy részében is csak a tipikus magyar károgás megy.

1. Ez a feldolgozás idén karitatív célokat szolgál Nagy-Britanniában a Red Nose Day alkalmából, ami a Comic Relief elnevezésű mozgalom kitűntetett napja minden évben március közepén. 2009-ben március 13-án. Idén, aki megveszi ezt a kislemezt 4 fontért, az a mozgalmat támogatja. Aki akar, nézzen utána, miről is szól a dolog. Szerintem a mozgalomhoz méltó a feldolgozás. Kedves, vidám és nyilvánvalóan nem akartak mélységet beletenni. Egy olyan számot kellett készíteni, amit az ügyeletes napon lehet dúdolászni, a rádiók szívesen fogják játszani, az emberek megveszik a kislemezt és a zenei csatornák unásig játsszák a színes és nőkkel teli videot. A klip végén látható piros orrokat London szerte lehet kapni. Holnap a fél város ilyen piros orrot fog magára aggatni. Az egész történet nagyon hasonlít a Do They Know It’s Christmas vagy a We Are The World “projektekhez” azzal kivétellel, hogy a pénzgyűjtést most nem a pátosszal teli monumentális dalokkal kívánják elérni, hanem egy olyannal, ami vidámsággal, örömmel és kedvességgel van tele.

2. Nagy-Britanniában a Depeche Mode nem számít ismert bandának és egyáltalán nincsen akkora tekintélyük, mint a kontinensen. Kb. ez az egyetlen ismert számuk. Ez szégyenletes, tekintve, hogy az ország egyik legsikeresebb bandája, akik történetesen nem vesznek részt a brit médiahaknikon és nem kínálgatják magukat fel a tabloid szarságoknak a siker érdekében. Valamint egyikük sem lóg Paris Hilton vagy Elton John társaságában, a NME is kb. leszarja őket, ezért aztán még csak cool-nak sem számítanak. Amikor Nagy-Britanniában a rádióban Depeche Mode szól, akkor 5-ből 4 esetben a JCGE hangzik el.

A fordításban az a rész, hogy “Úgy gondolom, ez még elfogadható döntés volt. Mi is a Mute-nál vagyunk, csak kevesebb albummegjelölés alatt.? helyesen valahogy így hangzik:
“Úgy gondolom ez egy politikai döntés volt, mert mi a Mute-nál vagyunk, ami egy sokkal kisebb kiadó”.
Aztán “Talán majd Vince hozzájárulását adja.” mondat eredetijében nem a hozzájárulásról van szó, hanem a Vince-t illető jogdíjról.
Aztán egyebek mellett olyan sincs az eredeti cikkben, hogy elegük lenne vagy legalábbis méltatlankodnának.

 
28. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2009.03.10. 06:41

qpakk: miért is lenne?  ;)

 
27. Hozzászóló: qpakk | Időpont: 2009.03.10. 06:25
qpakk

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz… ez egy selejtes szemét! És sajnos nem bírtam a 45-ik másodpercig mint “dmkid”.... :S a lányokat sem minősíteném és magát a feldolgozást sem .... egy rakás sz…r…!!!!!!
Amúgy JCGE szerintem nem rossz szám - természetesen az eredetire gondolok -, ezért “mönye” hozzászólásával sajnos nem értek egyet. De remélem ezért nincs harag :D
Azon én is meglepődtem amúgy hogy a Wrong-ot leadták valamelyik nap az MR2-n…. Tátva maradt a szám is… de azért örültem…. :D
na szép napot mindenkinek!!!

 
26. Hozzászóló: dmgirl | Időpont: 2009.03.02. 05:51
dmgirl

Fű, de kaka! Legyenek boldogok ezzel a számmal, mert ők is csak egy “egyszámos” csajegyüttes lesznek, és az ő “egyszámuk” a Mode-tól való.

 
25. Hozzászóló: kendra | Időpont: 2009.03.02. 03:35
kendra

Nem kell ezt ragozni szar ahogy van! A szégyen az az hogy Depeche számokat talán havonta 1 szer lehet látni a zenei csatornákon,meg is lepődtem mikor egyik reggel az MTV-n ment a wrong!Csoda!

 
24. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2009.03.01. 14:08
Mode93

egyetértek jantar…ma csak 2-szer láttam, de el is kapcsoltam..undorító... grrr :x :x

 
23. Hozzászóló: jantar | Időpont: 2009.03.01. 07:44
jantar

Ez valami undorító. A Viva tv nem játszik Depeche Mode dalokat, de az ilyeneket a nap 24 órájában nyomják. Eszméletlenül undorító egy csatorna. :S :-P

 
22. Hozzászóló: King of Körút | Időpont: 2009.03.01. 05:57

ildi.dm:

Láttam, hogy kijavítottad, a kérdés nem is erre vonatkozott. De mindegy, hagyjuk…:/

 
21. Hozzászóló: Malacka | Időpont: 2009.03.01. 05:08

ildi.dm!
“mi igazi Depeche-ek ” Te aztán tudhatod.  ;)

 
20. Hozzászóló: ildi.dm | Időpont: 2009.03.01. 04:01
ildi.dm

King of körút!Utána javítottam,ha nem vetted volna észre!

 
19. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2009.03.01. 03:58

Elég szar feldolgozás, de a JCGE is egy elég fos dal a bandától. Remélem nem is kerül bele a setlist-be, mert erre az egy dalra kurvára nem vagyok kíváncsi.

 
18. Hozzászóló: dmkid | Időpont: 2009.02.28. 18:00

uristn…ez borzasztona szar, fos, kaka. kemeny 45masodpercig tudtam elviselni…:S ha mar depeche mde feldolgozas akkor a damage egyuttes verziojat hallgatom meg. nah az telleg jo fajta.

 
17. Hozzászóló: King of Körút | Időpont: 2009.02.28. 17:29

ildi.dm:

“King of körút:Tipikus!Az ilyenekre szoktam mondani 2 betű!”

Mármint az ilyen lányokra?

 
16. Hozzászóló: ildi.dm | Időpont: 2009.02.28. 13:05
ildi.dm

Ja!Bocs!Nem 2,hanem 5 betű!

 
15. Hozzászóló: ildi.dm | Időpont: 2009.02.28. 13:00
ildi.dm

Mode 93:Nem tudnak mással érvényesülni,mert nincs hozzá agyuk,hogy vmi újjat csináljanak!Malacka:Akkor Te hallgasd+nézd ezeket,mi igazi Depeche-ek hallgatjuk+nézzük Depeche-t!King of körút:Tipikus!Az ilyenekre szoktam mondani 2 betű!

 
Lapozás:  1 2 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
FREESTATE.hu ©