depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Cikkek
Hirdetés
SOUNDS OF THE UNIVERSE - Sajtóanyag

Az új depeCHe MODE album megjelenésének bejelentése
’SOUNDS OF THE UNIVERSE’ (Az Univerzum hangjai)
2009. április 20. (21. USA)

2009. január 15. Most megáll a föld! A legendás elektronikus együttes a depeCHe MODE büszkén jelenti be régen várt új stúdió albumának, a „Sounds Of The Universe”-nek megjelenését, amelynek pontos dátuma: 2009. április 20. (21 USA). (Mute Records).

A zenekar eklektikus és erőt adó új kiadványa az utóbbi évtizedek legelkápráztatóbb és a legváltozatosabb albuma. A lemezt Santa Barbarában és New Yorkban rögzítették. Munkája során a depeCHe MODE visszatért a patinás analóg szintetizátorok és dobgépek használatához, azért hogy ismételten felidézzék a retró - futurisztikus hangzásvilágot. Ez a lírikusnak nevezhető korong a banda állhatatos megszállottságát hordozza, illetve tömérdek fekete humort tartalmaz, többet, mint az előző gyűjteményeik közül bármelyik.

Úgy, mint a 2005-ös stúdióalbumuk esetében (Playing The Angel) a “Sounds Of The Universe” arculatának meghatározója a zenekar elsődleges dalszerzője Martin Gore, de Dave Gahan szerzeményei is - aki dalszerzői tehetségét már két korábbi szóló kiadványán bizonyította - szintén helyet kaptak rajta. A bejelentés kitér arra is, hogy a csapat újra Ben Hillier producerrel (Blur, Doves, Elbow) dolgozott együtt, aki abban segédkezett a zenekarnak, hogy új albumuk hangzásvilága időtlenné váljon.  Az elsőként megjelenő kislemezes dal, a „Wrong”, megragadja a hallgató figyelmét az első taktustól, egészen az utolsó sikoltásig. A taposó ütemeken, a csikorgó szintetizátorokon és Dave érces énekhangján túl, a „Wrong” egy igazi depeCHe MODE klasszikusnak számít. Míg a többi szerzeményben - pl. az érzéki „Jezebel” c. balladában, az „In Chains” és a „Hole to Feed” c. gospel-blues dalokban Martin bársonyos, Scott Walker-re emlékeztető sanzon énekesi dúdolása szólal meg mialatt a modern elektronikai hangzást ötvözik padlórázó, csont-csörgető Bo Diddley stílusjegyekkel.

Napjaink egyik legnagyobb hatású, punk korszak utáni együttese: a depeCHe MODE, több mint 100 millió példányszámot meghaladó globális eladásokkal azon szuper zenekarok egyike, akik a korai 1980-as évektől kezdődően ötleteikkel és kreatív látássukkal kisebb tagváltozások árán, színpadon maradt. A banda 1981-ben alakult Martin Gore, Dave Gahan és Andy ’Fletch’ Fletcher tagok személyében - akiket azóta is az egész világon mindenhol tetszésnyilvánításban részesítenek. A banda 11 stúdióalbuma közül mindegyik elérte a Top 10-et, nem csak Angliában és az USA-ban, hanem 20 egyéb más országban is, köztük Kanadában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban, Dániában, Svájcban, és Belgiumban. Továbbá már a kezdetek óta a depeCHe MODE élő koncertjei kötelező - kihagyhatatlan látványossággá lettek. A legutóbbi koncertkörútjukon 2,8 millió embernek játszottak, összesen 31 országban.

A depeCHe MODE az elkövetkezendő hetekben további részleteket fog még közölni az új albumukkal és a turnéjukkal kapcsolatosan.
 
 
Forrás: dM.com
 
 
Fordítás: Cívis Target - Suller Gábor



depeCHe MODE - 2009

 
depeCHe MODE - 2009

 
depeCHe MODE - 2009

 

   
   

   

2009.01.15. 07:55 | Cívis Target | 45264 Olvasás | 145 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©